top of page
Search

Rok za podnošenje prepisa arhivske knjige

Obaveza podnošenja prepisa arhivske knjige za pravna lica koja su stvaraoci i imaoci arhivske građe i dokumentarnog materijala određena je Zakonom o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti (“Sl. glasnik RS”, br. 6/2020), a rok za izvršenje ove obaveze je 30. april.

Kako je u 2022. godini 30. april subota, a javni arhivi subotom i nedeljom ne rade, primenjuje se član 80. Zakona o opštem upravnom postupku (“Sl. glasnik RS”, br. 18/2016 i 95/2018 – autentično tumačenje), kojim je određeno “ako poslednji dan roka pada na dan u kome organ ne radi, rok ističe kad protekne prvi naredni radni dan”.

Zbog prvomajskih praznika neradni dani su i ponedeljak i utorak, 2. i 3. maj te je prvi radni dan nakon praznika sreda 4. maj i taj dan je ujedno i poslednji dan za izvršenje obaveze predaje prepisa arhivske knjige.

Izvor: Paragraf

0 comments

Recent Posts

See All

Naknada za zaštitu i unapređivanje životne sredine.

U skladu sa izmenama i dopunama Zakona, obveznik naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine dužan je da podnese prijavu sa podacima od značaja za utvrđivanje naknade nadležnom organu jedinice

Фриленсер у Србији: ко може да се самоопорезује по овом режиму?

Самоопорезивање је порески режим у коме Пореска управа не доноси решење о плаћању пореза и доприноса, већ физичка лица сама обрачунавају, пријављују и плаћају порез на остварене приходе. У наставку са

Comments


bottom of page